Loppiaiskonsertti 6.1.2019

Loppiaiskonsertti 6.1.2019 klo 13.00 Vihreä Talo Pohjoinen Asemakatu 1, 11130 Riihimäki

Trubaduuri kirjailija Ilmo Häkkinen esittelee kirjaansa "Itsetutkiskelu" ja laulaa aiheeseen sopivia lauluja. Esillä myös laulukansioita ja äänitteitä Ilmo Häkkisen säveltämistä lauluista Samuli Parosen seuran kirjoittajien runoihin. ITSETUTKISKELU -kirjaa ja muitakin Ilmon kirjoja voi ostaa tapahtumassa.

Kahvitarjoilu!

VAPAA PÄÄSY!                      T E R V E T U L O A!

Riihimäen kirjastossa Anna Tiitta – esitelmä muistoista, kirjoittamisesta ja radanrakentajista 29.11. 18:00 – 19:00

"Älä jätä minua" - radanrakentajat ja heidän perheensä : elämää 50-60 luvun Suomessa

Anna Tiitta kertoo aiheesta ja esittelee kirjaansa "Älä jätä minua"

HYVINKÄÄN KIRJASTO. Torikatu 5

Torstaina 6.9.2018 klo 18.00 - 19.00

Älä jätä minua -romaani kertoo pienen osan rautateiden                                                                              rakentamisesta Suomessa.

"Radanrakentajien perheet asuivat siirrettävissä parakeissa. Pysyvää kotia ei ollut ja lapset oppivat nopeasti, että oli parempi olla kiintymättä mininkään, silloin lähteminen sattui vähemmän.

Tunne siitä, että ei ollut mistään kotoisin, teki lasten elämästä yksinäistä ja vaikutti myös heidän nuoruuteensa. Rakastua ei uskaltanut ja menettämisen pelko vaikeutti ihmissuhteiden muodostamista vielä aikuisena."

VAPAA PÄÄSY!      TERVETULOA!

Taiteiden yö "Rakkaudesta riihimäkeläiseen kulttuuriin" 7.9.2018

Samuli Parosen seura on monessa mukana Taiteiden yössä

Tanssiva metsä : monitaiteista tarjontaa (kuva - sana - tanssi)

Riihimäen kansalaisopisto, Puistikko 5, 11000 Riihimäki

Kansalaisopisto järjestää yhteistyössä Samuli Parosen seuran ja Tanssikoulu 1st Stepin kanssa kansalaisopiston salissa klo 18-20.

Ohjelma:

"Tanssiva metsä" näyttelyssä esillä Mauri Laakkosen metsäaiheisia akryylimaalauksia ja Sonja Virtasen herkkiä lintuakvarelleja

18.00 Avajaispuhe

18.15 Tanssi ja runosikermä

Lea Halonen Samuli Parosen seurasta lausuu Mauri Laakkosen runoja kirjasta "Pinnalta tyyni". Runonlausuntaan on tehnyt tanssikoreografian Anna Salonen Tanssikoulu 1st Step:stä

Danny Reiner-Salosen tanssiteos "Kuoleva joutsen"

18.30 Taiteilijahaastattelut. Matti Kettunen ja Milla Sajaniemi Samuli Parosen seurasta haastattelevat Mauri Laakkosta ja Sonja Virtasta

18.45  Kirjanjulkistus: Mauri Laakkosen runoteos "Tanssiva metsä"

Tapahtuman aikana yleisöllä on mahdollisuus osallistua Sanapajaan, jonka ohjaajina toimivat Matti Kettunen ja Milla Sajaniemi

Opiston aulassa live-maalaustapahtuma:

Sonja Virtanen maalaa lintuakvarelleja

Kudonnan neuvoja Suvi Salokannel ohjaa ryijyn valmistusta niin kangaspuilla kutoen kuin käsin ommellen

RUNOJA JA MUSIIKKIA RIIHIMÄEN TAITEIDEN YÖSSÄ 7.9.2018

Paikka: Vihreä talo, Pohjoinen Asemakatu 1, 11130 Riihimäki

20.00  trubaduuri Seppo Lammi

20.45  mieskuoro Maantien Ritarit

21.00  runoilija Anja Erämaja lausuu runojaan

21.45  Avoin mikki (yleisö on tervetullut vapaasti esittämään runoja)

23.00 - 23.30 mies ja kitara, Petja Heiskanen

Kahvio - kirja-arpajaiset - kirjamyynti (Anja Erämajan ja Samuli Parosen seuran kirjoja.

MOLEMPIIN TILAISUUKSIIN VAPAA PÄÄSY!

Tekstityöpaja 19.8.2018 Riihimäen kaupunginmuseolla 19.8.2018

Sunnuntaina 19.8.2018 klo 14-16 järjestetään Riihimäen kaupunginmuseolla tekstityöpaja, jonka teemana on 'Rakkaudesta kotiseutuun'.

Kirjoituspajan ohjaajana toimii Milla Sajaniemi Samuli Parosen seurasta ja museon esineistöä esittelee amanuenssi Päivi Yli-Karhula.

Tervetuloa muistelemaan ja kirjoittamaan kotiseutumme esineistöstä! Paja ei vaadi aiempaa kirjoittajakokemuksta, mutta mukaan on muistettava ottaa omat kirjoitusvälineet.

VAPAA PÄÄSY!

Mukaan mahtuu 10 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittauminen : kaupunginmuseo@riihimäki.fi tai 040 330 4116

Tekstipajan järjestää Samuli Parosen seura yhteistyössä Riihimäen kaupunginmuseon kanssa.

Taiteiden Yö 7.9.2018